Als motorrijder trek je bij een ongeval vaak aan het kortste eind. Dat komt omdat je erg kwetsbaar bent in het verkeer.

Je hebt geen beschermend koetswerk of veiligheidsgordel zoals in een auto en je wordt niet altijd opgemerkt door de andere weggebruikers. Bovendien zijn de gevolgen van een aanrijding vaak ernstig, zelfs bij lage snelheden.
 
Defensief, bewust en anticiperend rijden is dus de boodschap en ook hier geldt het moto “oefening baart kunst”.

Daarom sluit de Lokale Politie Neteland zich aan bij  de organisatie door Lokale Politie Antwerpen van  een dag veilig motorrijden op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2012.

De deelname aan één van deze dagen is gratis en toegankelijk voor alle motorrijders.
 
De deelnemers uit politiezone Neteland verzamelen telkens om 09:00 uur op de parkeerplaats van het multifunctioneel terrein van Herentals aan de Herenthoutseweg. Van daaruit rijden ze onder begeleiding van  motoragenten in colonne naar het centrale vertrek- en aankomstpunt in de voormalige provinciale politieschool aan de Noorderlaan 500 te 2030 Antwerpen.

Van daaruit  worden er op een zestal verschillende locaties behendigheids- en stuurvaardigheidsproeven afgelegd. Het rijden over balken, tussen obstakels en nauwe doorgangen behoren tot de mogelijkheden. Alle proeven zijn toegankelijk voor iedere motorrijder, ongeacht de ervaring.

Iedere deelnemer ontvangt op het einde van de dag een aandenken.
 
Meer inlichtingen en inschrijvingsformulieren kan je verkrijgen via de website Lokale Politie Neteland  of op het hoofdcommissariaat van Lokale Politie Neteland  aan de Molenvest 23, 2200 Herentals en op de politieposten, op het telefoonnummer 014/244200 of via  e-mail verkeer.neteland@skynet.be